Werk je graag met computers? Heb je interesse in ict en wil je weten wat voor mogelijkheden er zijn? Hier volgen een aantal voorbeelden voor je! Er zijn voldoende banen waar je werkt met computers. Als je bijvoorbeeld zoekt op vacatures in Den-Haag zul je zien dat er veel vraag is voor ICT medewerkers.

ICT sector

Wanneer je je bezig wilt houden met informatiesystemen, computers en telecommunicatie dan ben je op de juiste plek in de ICT sector. Wanneer je zoekt op vacatures in de buurt is het belangrijk om ICT aan te geven als trefwoord. Of voeg op z’n minst het woord computer toe. Er is altijd ontzettend veel vraag binnen de ICT. Vooral doordat technologie is dat zich altijd verder aan het ontwikkelen is. Zo zal er altijd vraag blijven voor nieuwe medewerkers. Voor medewerkers met veel of nieuwe kennis al helemaal. Binnen zo’n sector is het belangrijk om te blijven groeien en nieuwe kennis op te blijven doen.

Vaardigheden

Wanneer je in je vrije tijd veel met computers werkt, zorgt dit voor veel ervaring. Al deze ervaring kan je op je CV zetten. Misschien werk je wel heel veel met bepaalde softwareprogramma's. Dit zijn allemaal belangrijke onderdelen om bij de juiste baan terecht te kunnen komen. Dus wees vooral niet verlegen met het opzetten van je CV. Je denkt misschien wel dat je niet de juiste vooropleiding hebt maar wanneer je al 5 jaar intensief met hetzelfde programma werkt, kan het zomaar zo zijn dat er een bedrijf is die jou nodig heeft!

Functies

Binnen de ICT zijn er meerdere taken die je kunt doen. Of beter gezegd, meerdere functies die je kunt hebben. Zo kun je helpen bij het ontwikkelen en onderhouden van netwerken en databanken. Wat hieronder valt is bijvoorbeeld het onderhouden van een computer maar ook het schrijven van administratieve software. Er zijn wel meer dan 100 beroepen waar je met computers kan komen werken. Ieder beroep vraagt zijn eigen unieke achtergrond. Ook heb je bij ieder beroep andere taken. Zo kun je gaan van de servicedesk naar software developer. De ene richting kan heel technisch zijn terwijl de andere richting juist heel erg gefocust is op business. 

Zelfkennis

Wanneer je een baan in de ICT wilt, moet je goed weten wat voor baan je precies bedoelt. Zoals eerder genoemd, kunnen de verschillende baantjes veel van elkaar verschillen. Ze vragen een andere opleiding of je hebt bepaalde specificaties nodig. Denk dus goed na wanneer je op zoek gaat naar jouw droombaan. Denk wat je al kan, wie je al bent en vervolgens wat je nog moet leren. Een baan met computers kan ontzettend leuk zijn. Vooral omdat technologie iets is dat heel snel verandert en groeit. Wat je vandaag doet kan binnen een paar jaar er heel anders uitzien. Het is daarom belangrijk dat je je goed kan aanpassen. Ook moet je leergierig zijn. Er zullen altijd nieuwe programma’s bij komen. Nieuwe manieren om informatie te verwerken. Nieuwe manieren om computers te optimaliseren. En jij kan dit gaan doen. Met zoveel keuze zit er ongetwijfeld een baan tussen die helemaal bij je past. Waar jij je helemaal in thuis kan voelen!