IT wat verkort is voor informatietechnologie, een term waarbij velen al bang voor kijken.Toch komt IT stiekem vaker voor in het dagelijks leven dan je denkt. Informatietechnologie is het overleveren van informatie via computers, systemen en bijvoorbeeld websites. Voornamelijk apps en website draaien door deze informatietechnologie, maar in het dagelijks leven is het meer dan websites dat hiermee te maken heeft.

 

IT in telefoons

Geloof het of niet, maar je telefoon staat vol met informatietechnologie. Ben je lekker aan het winkelen, maar niet genoeg saldo? Je kan het zo overmaken onder andere door IT.  Een groot voordeel aan deze technologie is dus dat dingen snel voor elkaar zijn. Het overboeken van geld is iets wat nu binnen een splitsecond gebeurd is en waar je vroeger misschien wel een half uur voor in de agenda moest vrij houden. Ook apps die voor je zijn aanbevolen worden allemaal aangeraden door informatietechnologie.

 

Websites door IT

Zoals net al genoemd is een website ook een product van informatietechnologie. Informatie op een website moet vervangen kunnen worden of wordt misschien zelfs wel automatisch bijgehouden. Die meldingen die je vervolgens krijgt als er nieuws is, is opnieuw IT.  Het beheren van een website is werk dat vaak wordt gedaan een IT-er, het is niet niks en er kan jaren aan studie vooraf gaan, maar ook jij en ik kunnen een website maken en deze draaiende houden. Het zal misschien de nodige uitpluis uurtjes opeisen, maar dan zul je zien dat je meer kunt dan je denkt.

 

Contact door IT

De falafal vergeten en je mee-eter een SMS sturen met de vraag of zij/hij die nog even kan halen, is wederom IT. Dit is een van de voordelen van de informatietechnologie. E-mail is een van de grondleggers van dit instant messaging en wordt nog steeds veel gebruikt. Naast mail, zijn SMS, bankieren of facetimen ook zeker grote aandeelhouders wat betreft de messaging. WhatsApp is opkomend, maar toont wel hoeveel vraag er is naar instant messaging en dit is allemaal IT.

 

Hulp met IT 

Mocht dit je nu allemaal toch boven de pet gaan, is dat helemaal niet gek. Een website bouwen, maar dit niet zien zitten? Een goed alternatief is IT-werk uitbesteden aan mensen die er in opgeleid zijn. Mensen met een bijbaan programmeren staan dan voor je klaar om problemen op te lossen. Een java developer of toch hulp nodig voor een andere software? Overal zijn enthousiaste studenten te vinden om deze hulp te bieden.