Als je een eigen website wilt gaan maken zijn er verschillende zaken die je dan moet doen. Het is belangrijk dat je website al direct als je hem online zet goed in elkaar zit. Als dit zo is zul je zien dat er meer bezoekers komen. Ook helpt het om reclame te maken. Om ervoor te zorgen dat je een goede website maakt kun je deze tips volgen.

 

Start met een goede naam

De eerste indruk van je website zal de naam zijn. Daarom wil je graag dat je een goede naam hebt. Het bedenken van een goede naam kan nog een beste uitdaging zijn. Je wilt graag dat je een pakkende naam hebt die makkelijk onthouden wordt. Het liefst wil je dan ook nog dat de naam uniek is. Wel is het ook belangrijk dat mensen op jouw bedrijf terecht komen als ze iets googlen in het thema van jouw website. Probeer daarom daar ook iets van in te verwerken.

Als je dan vervolgens een goede naam hebt bedacht voor je website is het belangrijk dat je een domeinnaam aanschaft. Zodra je dit hebt gedaan kan namelijk niemand anders nog die naam gebruiken voor een website. Ook de extensie van je website moet je gaan kiezen. Dit kan verschillen tussen meerdere dingen, zo heb je .nl, .com, .eu en zo heb je er nog wel meer. Het is belangrijk dat je er eentje kiest die past bij het bereik wat je wilt hebben met je website. Als je alleen voor Nederland een website hebt is .nl genoeg.

 

Zorg dat je je doelgroep duidelijk voor ogen hebt

Als je een website gaat maken is het belangrijk dat je deze maakt met je doelgroep in je achterhoofd. Het is dan wel belangrijk dat je zelf weet wat je doelgroep is. Om ervoor te zorgen dat dit voor jezelf duidelijk is zou je een persona kunnen opstellen. Dit is een fictief persoon die jouw website zou bezoeken. Dit kun je dan onderscheiden in geslacht, leeftijd misschien ook wel woonplaats. Ook de interesses van een persoon zijn vaak belangrijk. Als je merkt dat het niet goed binnen een persona past kun je ook zeker meerdere persona’s maken. 

Als je duidelijk hebt wat je doelgroep is kun je ook beter bedenken hoe je hen gaat benaderen. Ga je dit via social media doen of zijn er andere opties die beter zouden passen. Ook is het belangrijk dat jij bereikbaar bent. Voor sommige mensen is een e-mailadres belangrijk, terwijl andere misschien liever telefonisch contact opnemen.

 

Zorg dat je website er goed uitziet

Wat ook erg belangrijk is voor jouw website is dat deze mooi is. Het uiterlijk van je website heeft veel invloed op de hoeveelheid bezoekers. Het is echt zo dat mooie websites beter bezocht worden. Ze zijn vaak overzichtelijker en zorgen er daardoor voor dat mensen ze makkelijker vinden in gebruik. Ook is het zo dat mooie websites in eerste instantie al gelijk meer aantrekken om te gaan lezen.