Als je een eigen website wilt oprichten is het verstandig om je eerst goed in het onderhouden van een website te verdiepen. Er komen een hoop dingen kijken bij het runnen van een eigen website. Hier zitten ook dingen tussen waar je als beginner niet zo snel aan zou denken. Er zijn namelijk een hoop verschillende servers en providers met verschillende prijzen. Het lijkt misschien aan het begin aantrekkelijk om zo goedkoop mogelijk je website te kunnen lanceren, maar dit kan erg nadelig zijn voor de toekomst van je website.

Wat doen DNS en nameservers?

Om te kunnen begrijpen wat DNS is, is het belangrijk om te weten wat nameservers van een domeinnaam doen en waar ze voor dienen. De DNS-records van je gekozen domeinnaam worden in de nameservers van je domeinnaam opgeslagen. Als je een domeinnaam in de adresbalk van je browser invoert zal er een verzoek worden gedaan naar deze nameservers. De nameservers zullen je vervolgens terugkoppelen naar het IP-adres en je DNS-instellingen.

 

De domeinnamen maken dus gebruik van DNS. DNS is een afkorting voor Domain Name System. Deze DNS-records dienen ervoor om je domeinnaam naar een website of e-mail server te wijzen. Er zijn verschillende DNS-records met verschillende functies. Wat voor jouw website het beste is, is afhankelijk van de website die je wilt oprichten en de grootte van deze site. Er zijn een hoop verschillende DNS-records. Deze kun je eenvoudig online vinden. Op deze manier zul jij er snel achter komen wat voor record voor jou het best en meest voordelig is.

Het hebben van een veilige verbinding

Als je een site wilt starten is het belangrijk om een veilige verbinding te hebben zodat jouw gegevens en data veilig zijn. Je kunt op verschillende manieren een veilige verbinding genereren voor jouw bedrijf. Het is mogelijk om verbindingen te koppelen aan speciale servers zodat alleen jouw bedrijf de informatie met andere bedrijven kan delen en gegevens niet door andere kunnen worden verspreid. Een server die speciaal is gemaakt om jou en je webshop te beschermen is een SSH server. Deze server is gemaakt om op een zo veilig mogelijke manier zo snel mogelijk processen te kunnen verwerken. Dit is erg aantrekkelijk voor mensen die websites hebben met een grote hoeveelheid bezichtigen en eventuele klanten. Het is een stuk makkelijk om dingen aan te passen aan je website zonder andere mensen op je website lastig te vallen.

Een beveiligde server

Met een beveiligde server heb je ook als voordeel dat er altijd mensen stand-by staan die je kunnen helpen met problemen waar je tegenaan loopt. Als er iets mis gaat of er lopen bepaalde dingen vast zal het een stuk minder lang duren voordat alle problemen weer zijn opgelost als je dit vergelijkt met een server die je moet delen met andere bedrijven. Zo zijn er bijvoorbeeld A-records voor het koppelen van een IPv4 adres aan je domein en ook MX-records voor het versturen van e-mails door een mailserver te geven.