Oorspronkelijk werden pagina’s ontwikkeld door het schrijven van alle tekens die de platform uitmaakten. Dat wordt ook codering genoemd. Maar die methode is nu niet meer zo effectief omdat het heel tijdrovend is. Daarvoor bestaat er low-code of no-code platform ontwikkelaars om de ontwikkeling van een programma zo snel en geautomatiseerd mogelijk te creëren.

Wat is Rapid Application Development?

De evolutie van de digitale wereld is in constante transformatie. En dat vraagt voor nieuwe oplossingen en functionaliteiten. Daarvoor zijn er vernieuwingen of updates nodig. Maar soms gaan die ontwikkelingen te langzaam of is standaard software niet voldoende om die opdrachten uit te voeren. Dankzij Rapid Application Development beschik je snel over de gewenste applicatie of pagina zonder te veel moeite.

Rapid Application Development is een vorm van snelle softwareontwikkeling. Hierbij hoef je niet alles vooruit te bedenken en voorbereiden, maar ga je zo spoedig mogelijk aan de slag met het bouwen van prototypes en het verzamelen van feedback. Zo groei je je applicatie tot een gevestigde en prestigieuze software.

Wat is een no-code platform?

Met een no-code platform is het mogelijkheden om toepassingen voor software te ontwikkelen zonder daarbij ingewikkelde codes te hoeven schrijven. Programma’s die gebruik maken van no-code systemen bieden een groot aantal simpele bouw blokken waarmee er snel complexe applicaties in elkaar kunnen gezet worden.

No-code is de toekomst van de ontwikkeling van slimme software oplossingen. De ontwikkelmethode stelt namelijk ook de mogelijkheid om applicaties en software te ontwerpen zonder een specialist te zijn. No-code is vergelijkbaar aan low-code maar beter met de ontwikkelsnelheid en de kans voor niet ontwikkelaars om er zelf gebruik van te maken.

EsperantoXL biedt voor mensen de mogelijkheid om van deze methodes te leren. Daarmee kan iedereen hun eigen applicaties en software ontwikkelen.